Windows Mobile används i dag i 27,7 miljoner smarta telefoner och 2013 räknar Isuppli med att det finns på hela 67,9 miljoner enheter. I så fall innebär det att operativsystemet tar för sig 15 procent av marknaden och placerar sig på en andra plats efter Symbian som då beräknas ha 47 procent av kakan. Så sent som under 2008 låg faktiskt Windows Mobile på en andra plats men det gick dock ner till tredje plats under 2009.

Isupplis rapport är något förvånande i och med att exempelvis Gartner har förutspått att Windows Mobile inte ens ska överleva hela 2010. Palm har dessutom meddelat att de kommer att sluta använda Microsofts operativsystem och Motorola uppger att de i viss mån överget Windows Mobile för att istället satsa på Android.

Som inte det vore nog har Microsofts vd Steve Ballmer gått ut och sagt att man har misslyckats med utvecklingen av operativsystemet och man därför har varit tvungen att omorganisera utvecklingsgruppen.

Något som är desto mer positivt för Windows Mobile är att världens tredje största mobiltelefontillverkare, LG, nyligen har skrivit på ett avtal om att använda operativsystemet i 50 modeller som kommer att lanseras inom de närmaste åren.