100 000 användare har fått en exklusiv inbjudan till Google Wave. På sajter som Ebay har inbjudningar auktionerats ut för flera tusen dollar. Kriminella på nätet är inte sena att försöka utnyttja hajpen.

Det rör sig bland annat om inlägg på Twitter med länkar där man uppges få en inbjudan ”inom en timme”. Klickar man vidare på länken uppmanas man att knappa in användarnamn och lösenord. Det är sedan fritt fram för bedragarna att använda också ens egen Twitter för att sprida länken, eller andra potentiellt skadliga länkar, vidare.

Fake text- Samma taktik används på Googles sökmotor där de cyberkriminella har manipulerat sökresultat relaterade till sökord baserade på Google Wave-inbjudningar. Användare som besöker dessa elakartade webbsidor uppmanas att fylla i sina inloggningsuppgifter till Twitter eller sitt e-postkonto och riskerar därmed att få sina Twitter- eller e-postkonton hackade, säger Rik Ferguson, säkerhetsexpert på Trend Micro.

Säkerhetsföretaget Websense uppger också de att vid enkla webbsökningar på exempelvis invite + Google Wave kommer ett flertal skadliga länkar bland sökresultaten. Bedragare har också registrerat domännamn snarlika Google Wave.