Under fredagen började flera användare posta inlägg på Microsofts supportforum som handlar om ett nyupptäckt problem som kan uppstå när man uppgraderar från Vista till Windows 7. Av okänd anledning har just dessa användares datorer låst sig när två tredjedelar av uppgraderingen har avklarats.

I samband med låsningen dyker det upp ett meddelande som säger att uppgraderingen har misslyckats och att Vista istället ska återställas. Därefter startar datorn om och försöker köra igång installationen av Windows 7 på nytt, bara för att hamna i samma läge igen. Datorn går därmed in i en ändlös serie med omstarter.

För ett par dagar sedan började Microsofts supporttekniker att posta inlägg i de aktuella diskussionstrådarna för att försöka samla in information från de drabbade användarna. I dagsläget misstänker man att vissa användares problem beror på bränningshastigheten som används när en nerladdad version av Windows 7 bränns ner på en dvd. Rådet från Microsoft är att bränna i en så låg hastighet som möjligt så att det inte uppstår fel.