Trend Micros Deep Security, som intrångsskyddar virtuella maskiner som körs i Vmare ESX-miljöer, lanseras nu i version 7.0. Produkten har uppgraderats till att kunna agera virtuell enhet på hypervisor-nivå, vilket ska göra att den kan skydda flera virtuella maskiner på en och samma fysiska server.

Tidigare fungerade Deep Security helt och hållet inom den virtuella maskinens gästoperativ som ett slags skyddshölje runt maskinen, uppger Wael Mohamed, vd på Trend Micro. Med Deep Security 7 finns utöver detta även stöd för integration med Vmwares api Vmsafe, vilket gör att it-administratörer har möjlighet att köra brandväggs- och intrångsskyddet på hypervisor-nivå istället.

Genom detta finns därmed också två olika alternativ för utrullning av produkten: antingen via Deep Security-konsolen eller Vmwares Vcenter, uppger företaget.

Lanseringen av produkten som en virtuell enhet och plattform medför även möjlighet att bygga på lösningen med fler säkerhetskomponenter i framtida versioner, som till exempel tekniker för upptäckt av skadlig kod, säger Trend Micro

Trend Micro Deep Security 7.0 finns tillgänglig från november 2009 med ett licenspris som börjar från motsvarande cirka 14 200 kronor.