Företagskunder som köper persondatorer från HP kan teckna en arton månaders prenumeration av Mcafee Total Protection Service. Detta genom ett samarbete mellan de två företagen som syftar till att ge kunder i Europa, Mellanöstern och Afrika tillgång till en säkerhetslösning som ska automatisera it-säkerheten i systemen.

– Hotbilden mot mindre företag blir allt större och innefattar allt från skadlig kod och skräppost till förlust av känslig data. Med en säkerhetstjänst som administreras via molnet av Mcafee kan företagen fokusera på att göra affärer medan deras känsliga it-system är skyddade, säger Kurt Schoenmaekers, ansvarig för molntjänster på Mcafee i Sverige.

Tjänsten, som riktar sig till mindre företag i första hand, innehåller skydd mot virus, spionprogram samt brandväggfunktioner och skydd för e-post. Tjänsten administreras av Mcafee.

Uppdateringarna till de skyddade datorerna uppges ske automatiskt och dygnet runt via det så kallade molnet. Den tillhörande administrationskonsolen är tillgänglig via webben för kunder som vill konfigurera tjänsten själva eller vill komma åt rapporter. Själva mjukvarorna är dock installerade lokalt och ger skydd även utan internetuppkoppling, som i första hand behövs för att komma åt uppdateringarna, uppger Mcafee.

Tjänsten kan köpas från HP butik på webben eller via HPs återförsäljare i Sverige i form av ett fysiskt kort som innehåller en aktiveringskod, med vilken man kan aktivera Mcafee Total Protection Service. En arton månader lång prenumeration finns tillgänglig i Europa inklusive Sverige. Pris per prenumeration börjar från cirka 46 euro, motsvarande 495 kronor.