McAfee lanserar McAfee Email and Web Security Appliance 5.5, en appliance riktad mot små och medelstora företag. Lösningen baseras på de molnbaserade säkerhetsfunktionerna Artemis och TrustedSource, vilket ska hålla skyddet uppdaterat.

– Med den här lösningen får mindre verksamheter tillgång till ett effektivt e-post och webbskydd. Dessutom ingår funktioner för regelefterlevnad för e-post och webben. De molnbaserade säkerhetsfunktionerna gör att våra kunder alltid är skyddade mot de senaste hoten. Genom att samla in information från miljontals sensorer på webben kan vi bygga profiler på olika hot, vilket i sin tur innebär att vi kan se avvikelser mot dessa profiler och blockera skadlig trafik direkt på nätverksnivå, säger Niklas Eklöv, säkerhetsexpert på McAfee.

För de lite större organisationerna, eller de som har behov av hög prestanda ut mot nätet, går den att klustras för att därigenom uppnå lastbalansering. En annan funktion är URL-filtrering, indelat på 90 olika kategorier.

Det är enligt McAfee den första paketerade lösningen som bygger på både Artemis och TrustedSource-teknologierna. Att på olika sätt ta användning av molnet är en trend inom IT-säkerhetsbranschen som de senaste åren vuxit sig stark. Förutom McAfee har också bland andra F-Secure, Panda, Symantec och Trend Micro utmärkt sig genom att erbjuda på olika sätt molnbaserade lösningar.