Nya F-Secure Client Security 9 ger ett allt-i-ett skydd utan att göra datorn långsammare. Det uppger it-säkerhetsföretaget F-Secure som i denna utgåva trimmat sin säkerhetsmjukvara till att förbruka mindre resurser än den föregående versionen. En genomsökning ska nu gå på ungefär halva tiden.

Nytt är också en slags filterfunktion som visar vilka webbplatser som är säkra, samt ett omarbetat gränssnitt som kopplar till F-Secure Policy Manager för central administration.

Den filtrerande funktionen, kallad Exploit Shield, visar vilka webbplatser som är säkra att besöka och blockerar automatiskt besök till farliga webbplatser. Tekniken skyddar dessutom mot skadlig kod som drar nytta av säkerhetsbrister i webbläsare som ännu inte åtgärdats, uppger företaget.

– Vi har lyssnat på företagens it-ansvariga när vi utvecklat den nya versionen. De vill ha bästa möjliga säkerhet utan att datorns prestanda försämras eller att användare blir distraherade av säkerhetsfrågor. F-Secure Client Security låter våra kunder fokusera på den egna verksamheten istället för på säkerhetsproblem, säger David Treiberg, vd på F-Secure.

F-Secure Client Security 9 finns tillgänglig nu för Windows-datorer, inklusive system som kör Windows 7.