En trojan som sprider sig via mobila enheter var vanligast bland alla typer av skadlig kod som spreds i november månad. Det är säkerhetsföretaget BitDefender som sammanställt statistiken. Trojanen går under namnet Trojan.AutorunInf.Gen, vilken utnyttjar funktionen för att automatiskt köra exempelvis ett USB-minne när det pluggas in i datorn. När filen autorun.inf körs så laddas också skadlig kod av olika varianter ned och exekveras.

På plats nummer två följer en annan trojan, Trojan.Clicker.CM. Den påträffas på sajter där man kan hämta exempelvis cracks, keygenerators och serienummer till diverse populära program. En kategori sajter som traditionellt sett ofta varit riskabelt att surfa in på.

Nummer tre är Wind32.Worm.Downadup.Gen, populärt ofta kallat enbart just ”Downadup”. Den utnyttjar en sårbarhet i Windows som lagades för mer än ett år sedan, men som fortfarande många inte har lagat. Masken väckte stor uppmärksamhet då den vid årsskiftet orsakade ett av de större virusutbrotten på många år.

Övriga på listan:
4. Trojan.Wimad
5. Exploit.PDF-js.Gen
6. Win32.Sality.OG
7. Trojan.Autorun.AET
8. Worm.Autorun.VHG
9. Trojan.Inject.RA
10. Trojan.Downloader.Bredolab.AZ