Tillverkaren Watchguard lanserade i onsdags sin nya säkerhetsplattform Watchguard Extensible Content Security (XCS) för skydd av e-post hos företag.

Den nya plattformen, som består av flera hårdvarumodeller, erbjuder enligt tillverkaren hög säkerhet genom funktioner för inspektion av e-post för skydd mot spam, phishing, virus och malware. De mer avancerade modellerna har även funktioner för skydd mot dataförlust och ska uppfylla de flesta krav hos speciella regelverk för säkerhetsutrustning av detta slag.

Samtliga modeller kan även utnyttja tillverkarens Reputationauthority, en molnbaserad säkerhetstjänst som uppges stoppa över 98 procent av all skräppost innan det når företagens nätverk.

Watchguard XCS 170, 370 och 570 riktar sig till mindre och mellanstora företag med upp till 1000 användare. För företag och organisationer med större behov, upp till över 10 000 användare finns enterprisemodellerna Watchguard XCS 770, 970 och 1170. Dessa modeller har stöd för installation i kluster för redundans och lastdelning.

– Genom de mindre modellerna i XCS-serien kan även små företag få tillgång till ett avancerat skydd mot spam och e-post baserade hot. De större modellerna ger i sin tur bättre skalbarhet och säkerhet även för de mest krävande kunderna. Inte minst är det intressant för kunder som har komplicerade regelverk att följa, säger Anders Rastman på Watchguard i Sverige.

För företag som har krav på sig att följa specifika regelverk finns bland annat fördefinierat stöd för glb, hipaa och pci dss för att underlätta administrationen. Funktioner finns även för automatisk kryptering av alla e-posttrafik.

Det beräknade cirkapriset börjar enligt tillverkaren från cirka 25 000 kronor exklusive moms för instegsmodellen Watchguard XCS 170.

Den största modellen, Watchguard XCS 1170 har ett riktpris på cirka 600 000 kronor exklusive moms.