Det är Jono Bacon, communityansvarig på Ubuntu, som i en intervju med LinuxPlanet berättar om den fortsatta utvecklingen.

De senaste versionerna av Ubuntu har fått ta emot hård kritik då stabiliteten lämnat en del att önska - främst inom området grafikdrivrutiner.

Trots kritik, både från användare och de egna leden, tänker inte Ubuntu dra ner på takten - den informationen kommer från Jono Bacon.

Jono berättar i intervjun att upplägget med en ny version var sjätte månad som stöds under en kortare period, och en LTS-version var tredje år som stöds under lång tid framöver är till för att tillgodose behoven hos olika målgrupper.

De som vill köra nyare mjukvaror och följa utvecklingen väljer sexmånadersdistributionerna. De som efterfrågar stabila och trygga system väljer LTS-versionerna.

Nästa version av Ubuntu ser däremot ut att tillgodose behovet hos båda målgrupperna. Ubuntu 10.04 som släpps i april nästa år kommer med nysläppta Linux-kärnan 2.6.32 och serverversionen kommer stödas under de nästkommande fem åren och skrivbordsversionen under de nästkommande tre åren.