Linuxanvändare har sedan en tid tillbaka kunnat installera utvecklingsversionen av Google webbläsare Chrome - Chromium - men nu släpper företaget en beta för den stora massan.

"På Google använder de flesta ingenjörer Linux-datorer så vi har helt klart hört högt och tydligt hur gärna de ville ha Google Chrome på Linux" skriver Google på sin blogg.

Google skriver att de fokuserat på snabbhet, stabilitet och säkerhet - precis som på Windows och Mac. Läsaren ska också integrera väl med skrivbordet och därför finns ett antal teman att välja på.

Google vill också tacka de över 50 stycken externa programutvecklarna som har bidragit med kod till utvecklingsversionen Chromium - utvecklarna har särskilt hjälpt till med att få fram Linuxversionen.

Linuxversionen av Google Chrome har precis som Windowsversionen stöd för insticksmoduler. Över 300 insticksmoduler finns tillgängliga i Googles gallery.

Nyfikna utvecklare som vill skapa insticksmoduler för Google Chrome uppmanas att läsa det som står på bloggen för Chromium.

Chrome för Linux hittar du här.