I takt med att allt fler it-miljöer förändras mot att bli allt mer interaktiva, distribuerade och outsourcade, med molntjänster i spetsen, blir det svårare och svårare att hålla koll på it-säkerheten. Det säger datasäkerhetsföretaget Norman i samband med att man lanserar Norman Patch and Remediation.

Enligt företaget kan produkten enklast beskrivas som är ett slags ”lagningskit” som syftar till att underlätta it-administratörers jobb med säkerhetspatchar.

– It-miljön förändras snabbt samtidigt som den skadliga koden blir allt mer avancerad och utbredd. Det finns därför ett stort behov av verktyg som på egen hand kan upptäcka säkerhetsluckor och täppa till dem, vilket är just vad Norman Patch and Remediation gör, säger Thomas Thard, vd på Norman i Sverige.

Utöver att kunna uppdatera applikationer och operativsystem i blandade miljöer, uppges programvaran även ha funktioner för att hjälpa administratörer kontrollera efterlevnad av policy och regelverk. Den klarar också av sårbarhetsprövning och tilltäppning av säkerhetsluckor för alla vanliga operativsystem som Windows, Mac OS X, Sun Solaris och Linux.

Norman Patch and Remediation finns tillgänglig nu i versioner för både små och större verksamheter. Prisuppgift lämnas av företaget på begäran. Systemkrav är Microsoft Windows Server 2003.