It-säkerhetsdistributören Inuit kommer att erbjuda ett komplett utbud av Cyberoams produkter, som i huvudsak är fokuserade på multifunktionsbrandväggar (utm) riktade till små, medelstora och stora företag.

Brandväggarna i tillverkarens CR-serie har ungefär de funktioner som man kan förvänta sig, det vill säga blockering av otillbörliga anslutningar, intrångsskydd, filtrering, antivirusgenomsökning och krypterade vpn-tunnlar med mera.

Startmodellen heter CR15i, för enklare behov. De tolv produkterna i serien toppas av flaggskeppet CR1500i.

Instegsmodellen CR15 riktar sig till små företag och har tre 10-gigabit ethernet-portar och en genomströmning genom brandväggen på 90 megabit per sekund. Toppmodellen har fler anslutningar, inklusive tio stycken 10-gigabit ethernet-portar och prestanda för upp till sex gigabit per sekund i genomströmning. Resten placerar sig någonstans emellan dessa två.

Mest utmärkande för Cyberoams brandväggar är kanske integrationen med Cyberoam Central Console, som låter administratörer upprätta centrala arbetsprofiler och säkerhetspolicy. Dessa säkerhetsinställningar kan sedan rullas ut till avlägsna kontor och möjliggör en central styrning av flera avdelningar eller inkopplade verksamheter och bygger på en ansats där användarna identifieras för korrekt utdelning av rättigheter. Tanken är detta ska underlätta anslutning av ändpunkter genom att man säkrar användaridentiteten, snarare än bara ändpunkten i sig.

Cyberoams produkter finns tillgängliga för svenska företag via Inuit och dess återförsäljare.