Voddler är en kommersiell tjänst för att se strömmande video och bygger sin infrastruktur på XBMC Media Center som är licensierad under GPL.

En läsare skriver till TechWorld Open Source och berättar att han efter flera månaders väntan fick en inbjudan till Voodler och eftersom han kör både XBMC och Linux då började leta efter en Linuxklient.

"Voddler som ju använder sig av XBMC samt ffmpeg, bägge under GPL, måste det ju finnas en sådan tänkte jag naivt. Men icke. Källkoden som de släppt såg också mycket märklig ut." skriver läsaren.

Flera arga utvecklare har uppmärksammat samma faktum och i forumtråden "GPL and VoodlerPlayer.exe" är det närmare hundra personer som vill se koden. Voddler själva har lagt locket på och svarar inte på kritiken.

Kan inte den släppta koden användas för att bygga VoddlerPlayer.exe är det ett brott mot GPL enligt http://gpl-violations.org/.

Enligt GPL Violations måste den fullständiga koden göras tillgänglig som låter användaren bygga binärfilen av det berörda programmet.

Om Voddler inte gör koden tillgänglig kan bolaget därmed stämmas för brott mot GPL licensen.