Utbudet på Android Market har börjat växa till sig rejält och även om det ännu inte finns lika många appar för företagsnytta som till Iphone väntas det lossna rejält inom en relativt snar framtid.

För dig som vill ha nytta av telefonen i jobbet kan dock redan nu botanisera bland en hel del trevliga appar på Android Market.

Samtliga appar i listan förutom en är helt gratis att hämta hem och använda. Några av dem finns också i utökade betalversioner med ytterligare funktionalitet.

Voice Recorder
För röstmemon är det här en utmärkt app för så gott som vem som helst. Precis som med många enkla funktioner kostar den dessutom inte ett enda öre att införskaffa.

AK Notepad
För att snabbt kunna skriva ner tankar och anteckningar innan du hinner glömma dem är det här ett riktigt praktiskt verktyg. Anteckningarna är sökbara, kan kopplas till ett alarm samt enkelt delas med till andra via e-post eller sociala nätverk. Grymt praktiskt med andra ord.

AK Notepad

Locale
Smidigt verktyg som baserat på positionsinformation ställer in telefonen för olika profiler. Exempelvis olika ringsignaler för jobbet eller hemmet, eller ljudlös för enklare avslappning på lunchrestaurangen. Om batterinivån är låg kan den även tipsa om att ladda telefonen när du kommer hem. Du behöver helt enkelt fingra mindre på telefonen när du är ute och rör på dig (såvida du nu inte vill det förstås).

Twidroid
För den som håller kontakt med omvärlden via Twitter är det här den ultimata lösningen. Betalversionen ger dig även tillgång till förkortningstjänsten bit.ly men den som nöjer sig med gratisversionen kommer ändå riktigt riktigt långt.

Astro File Manager
För att hålla ordning på filerna i din telefon är det svårt att hitta någon bättre filhanterare än denna, som både läser packade filer och har integrerad sökfunktion. Dessutom ingår möjligheten att stänga av eventuella processorhungriga applikationer som puttrar på bakgrunden.

Astro File Manager

Hello Expense
För att hålla koll på sina utgifter under en resa eller andra förehavanden är det här en smidig liten hjälpreda som även kan exportera informationen till csv när det ska sammanställas i lite större sammanhang.

IDG.se
Naturligtvis måste vi lyfta fram denna utomordentliga app som hjälper dig hålla koll på det senaste och hetaste på våra IDG-sajter. Följ med i nyhetsflödet tack vare olika kategorier, där även kommentarerna till nyheterna kan läsas.

GDocs
Ja, Google Docs fungerar ypperligt även på en Android-telefon och ger dig tillgång till alla dokument du vanligtvis arbetar med via din dator. Du kan både läsa och göra justeringar i existerande dokument, vare sig det är texter, kalkylblad eller presentationer. Office-användare hänvisas till Documents to Go.

GDocs

Nimbuzz
Varför bolla med flera kommunikationsprogram när allt kan rymmas under samma tak? Nimbuzz fixar bland annat Google Talk, ICQ, Live Messenger, Skype och Facebook, både över wifi och 3g och ligger i bakgrunden när du gör annat. Men det finns många liknande appar så välj utifrån vilka program du använder.

Fring
Ett annat populärt program för gratis ip-telefoni är detta, som hanterar allt från Google Talk och Skype till vilken sip-baserad rösttjänst som helst. Fungerar över 3g, gprs och wifi.

ServerUP
För it-administratören är det skönt att veta om företagets servrar fungerar som de ska. Detta verktyg hjälper dig med just detta och skickar varningar om något går snett. Klarar även kommandon som ping, trace route och whois. Den enda betalappen i listan, men 4.99 dollar är antagligen mycket väl spenderade pengar för lite extra trygghet.

ServerUP