Hackaren Albert Gonzalez, som kallat sig ”soupnazi” och ”segvec”, kommer att få ett fängelsestraff på mellan 17 år och 25 år. Detta som en del av en överenskommelse där han erkänner sig skyldig till omfattande och brottslig hackerverksamhet, uppger den amerikanska rättsmyndigheten US Department of Justice.

Gonzalez lyckades genom dataintrång få åtkomst till nätverk för kreditkortsbetalningar som använts av flera företag, inklusive närbutikskedjan 7-Eleven och Heartland Payment Systems. Han uppges även ha utnyttjat flera servrar för att testa och lagra skadlig kod som använts för att angripa företagsnätverk och komma över miljontals kontokortsuppgifter, något som ska ha drabbat över 250 finansiella institutioner.

– Kommersiella hackare som Gonzalez tror att de är immuna från upptäckt och åtal då de gömmer sig i skuggorna av internet. Men gång på gång fångas de, åtalas och döms till långa federala fängelsestraff. Andra hackare bör ta detta i beaktande”, kommenterar Paul Fishman, åklagare tillhörande District of New Jersey.