McAfee tillkännagav idag att man slutit ett avtal med Facebook. Sajten ska skyddas mot skadliga länkar i profilerna och användarna erbjuds en sexmånaderslicens av McAfee Internet Security Suite. I de fall en profil infekteras, exempelvis genom att sprida skadliga länkar, så har Facebook utvecklat en process för att ”tvätta” profilen i ett antal steg och man får råd i hur man undviker att det sker igen.

- Facebook tar säkerhet på största allvar och har vidtagit stora åtgärder för att skydda sina användare och tjänster genom att investera i dedikerade team och sofistikerade system. Samarbetet med McAfee fortsätter på inslagen linje. Vi tror verkligen att vårt samarbete kommer att göra skillnad i kampen för att skydda internet genom att ge ett så stort antal människor tillgång till säkerhetsteknik från McAfee, säger Niklas Eklöv, säkerhetsexpert på McAfee.

Initialt erbjuds Internet Security-sviten i ett tiotal länder. En talesperson för McAfee uppger att det också i Sverige gäller inom några dagar.