Efter lanseringen av minstingen SX-60 och den lite större SX-150 släpper det svenska säkerhetsföretaget Halon Security ytterligare en modell i serien, kallad SX-250. Den nya brandväggen är en uppföljare till SX-200 och riktar sig till större verksamheter i första hand.

SX-250 har tio stycken gigabit ethernet-portar i fronten samt två usb-portar och en rj-45-port för seriell anslutning. Via usb-portarna kan 3g-modem anslutas för redundans mot haveri.

Annat nytt är att menysystemet i displayen på frontpanelen uppges vara mer genomarbetad jämfört med föregångarna och även ha en bättre knappsats för navigering.

Utöver de olika portarna och små kosmetiska skillnader på utsidan, återfinns de traditionella skydden och anslutningsmöjligheterna, som till exempel vpn-kryptering. Prestandan uppges medge upp till 370 megabit per sekund datagenomströmning på samtliga portar för krypterad trafik.

Varje gigabit-port uppges också vid full belastning omsätta 7,5 watt, för en total förbrukning på måttliga 75 watt när brandväggen jobbar för fullt. Siffrorna indikerar att tillverkaren satsar på grön-it för hela SX-serien. Den minsta, SX-60 riktad till små företag, omsätter till exempel så lite som 15 watt. Fast då är förstås prestandan också blygsammare.

– Vårt miljötänkande går nu genom hela vårt produktsortiment, från den minsta brandväggen SX-60 till vår nya toppmodell, SX-250, säger Peter Falck, vd på Halon Security.

SX-250 är främst utformad för större företag, kommuner, webbhotell och andra miljöer där attacker från omvärlden är frekventa och nedtid helst inte får finnas. Av det skälet har brandväggens operativ funktioner för att snabbt känna av om en attack påbörjas och slutar då acceptera trafik från den eller de datorer som står bakom attacken, uppger tillverkaren.

Halon SX-250 finns nu hos Halon Securitys återförsäljare. Tillverkarens rekommenderade slutkundspris är 39 500 kronor exklusive moms.