Så sent som i onsdags släppte Microsoft en uppdatering för Internet Explorer 6 som ska kunna täppa igen det säkerhetshål som utnyttjades i samband med den kinesiska hackerattacken mot bland annat Google, men bara två dagar senare upptäckte säkerhetsforskare på Core Security Technologies en ny uppsättning med säkerhetsbrister i webbläsaren. I detta fallet är det däremot oklart vilka versioner som omfattas av problemet.

Varje brist i sig sägs vara relativt ofarlig men om man däremot exploaterar dem alla på en gång så kan de användas för att ta sig in i en dator och komma åt dess innehåll. Enligt Jorge Luis Alvarez Medina på Core Security Technologies finns det tre eller möjligen fyra metoder för att utföra en sådan attack.

Alvarez Medina tillägger att han är osäker på om några hackare har exploaterat sårbarheterna sedan tidigare. Han säger också att man samarbetar med Microsoft för att minska säkerhetsrisken samt att sårbarheterna kommer att demonstreras under säkerhetskonferensen Black Hat den 2 februari.