Det är Amanda McPherson, marknadsansvarig på stiftelsen och intresseorganisationen Linux Foundation som i ett inlägg tipsar om kommande gratiskurser runt Linux och öppen källkod.

"Helt ärligt. Alla användare och utvecklare kan inte vara på plats, eller betala för en kurs" skriver Amanda som presenterar en rad webbkurser från kända profiler inom öppen källkodsvärlden.

Först ut blir Jonathan Corbet, känd Linuxskribent som den 1:e mars kommer köra temat "Så bidrar du till Linuxcommunityn".

Därefter kommer kurserna "En introduktion till Git" (versionshanteringssystem) av James Bottomley, "Felsökning och trimmning av Linux" som enligt agendan ska hållas av Opensuses communityansvarige Joe "Zonker" Brockmeier - vad som inte framgår är att "Zonker" precis sagt upp sig som communityansvarig vilket kan betyda att den kursen hänger lite i luften.

Därefter kommer "Filsystemet i Linux - en översikt" och "Virtuell lagring i Linux" med kärnutvecklaren Christoph Hellwig. "Btrfs: Introduktion och uppdatering" av utvecklaren bakom filsystemet Chris Mason.

Avslutningsvis kommer Linux Foundations före detta CTO Ted Ts'o hålla seminariet "Så trimmar du Linux". Ted Ts'o har nyligen gått till Google där han kommer vidareutvecklare filsystemet ext4 och även medverka en flytt av Googles data från ext2 till ext4.

Mer information om kurserna och hur du anmäler dig hittar du i Amandas inlägg på Linux Foundation.