Vi har alla varit med om den besvärliga rutan som prompt vill starta om datorn när Windows plötsligt laddat hem några färska uppdateringar. För det mesta sitter sitter du då med flera fönster öppna och ett antal program igång, vilket innebär en del extrajobb efter en omstart.

För att minska huvudvärken kan du ta hjälp av gratisprogrammet Cachemywork, som helt enkelt håller koll på vilka program du har igång och startar upp dessa efter en omstart.

Programmet kör du igång när du har alla dina program och fönster öppna, vilka då visas i en överskådlig lista.

Bocka i de program du vill ska starta upp igen efter en omstart och klicka på Save. Lämpligtvis gör du detta precis innan en omstart för att alla aktuella program ska startas upp.

Det är även möjligt att i inställningarna välja att återskapa fönster som är öppna i Utforskaren, inklusive deras positioner.

Efter en omstart öppnas samtliga program upp igen, vilket definitivt gör det enklare att komma igång, utan att du riskerar att glömma bort vad du höll på med innan.

Det bör dock nämnas att datorn blir lite extra slö under tiden den drar igång alla programmen igen. Även om Cachemywork kommer ihåg fönstrens positioner kan programmet däremot inte återskapa de dokument du haft öppna i exempelvis ordbehandlare eller bildhanteringsprogram.

För att inaktivera inställningarna bockar du helt enkelt ur samtliga program i listan och väljer att spara igen.