Små företag som är ute efter att biffa upp sin nätverkssäkerhet kan ta en titt på Netgears Prosecure UTM5, en bantad version av den befintliga Prosecure UTM-serien, som i denna utgåva har stöd för cirka fem användare.

Brandväggen har samma säkerhetsfunktioner som sina större kusiner UTM10 och UTM25, det vill säga skydd mot skräpmejl och skadlig kod, automatisk signaturuppdateringar och ett antal filterfunktioner mot både webb och mejl.

Det tillverkaren sparat in på är den rena råprestandan. Till exempel är datagenomströmningen 40 megabit per sekund när vpn-anslutningar används, att jämföra med 50 och 70 megabit per sekund för de två större kusinerna UTM10 respektive UTM25. Detta för att få ner priset och hitta en lösning som bättre passar mindre verksamheters behov och önskemål, uppger tillverkaren.

Netgear UTM5 har ett listpris som börjar från motsvarande cirka 2 100 kronor för själva enheten, medan tillägg av abonnemang på de skyddande tjänsterna och dygnet-runt support ger ett totalpris på motsvarande ungefär 3000 kronor. Det går även att välja vilka tjänster man vill abonnera på och om detta ska löpa över ett eller tre år.