Websense lanserar Triton, en unified security-plattform som integrerar företagets dataskydd- och säkerhetsprodukter för e-post under ett och samma tak. Detta på ungefär samma sätt som den säkerhet-som-tjänst som redan erbjuds, men genom ny hantering från en central konsol.

– Det är en unified-plattform baserad på de system vi har för innehållssäkerhet, med en centraliserad administration och en gemensam policy i syfte att underlätta insyn i systemen, säger Dave Meizlik, produktmarknadschef på Websense.

Först ut i Triton-sviten blir en hårdvara som använder Citrix virtualiseringsteknologi för att erbjuda stöd för dataskydd och webbfiltrerande funktioner. Företaget avser lägga till filterfunktioner för mejl senare under året. Skalbarheten uppges sträcka sig till tusentals användare.

– Hårdvaran pratar med molninfrastrukturen och rullar ut de policys som skapas via konsolen. En enhet har stöd för omkring 10 000 användare, med ett licenspris på ungefär 60 dollar per användare, säger Meizlik.

Priset motsvarar cirka 450 kronor och inkluderar dataskyddsfunktionen. Precis som tidigare kommer företaget att fortsätta sälja sina fristående produkter Web Security Gateway, Websense Data Security Suite och Websense Email Security. Skillnaden är att man via Triton nu kan ena dessa i en gemensam plattform för enklare hantering och tydligare licenser.