Enligt F-Secure lever Mac-ägare idag en säkrare tillvaro på nätet än Windows-användare, och löper mindre risk att drabbas av skadlig kod. Trots detta anser man att den skadliga kod som trots allt finns för Mac OS X är något man bör skydda sig mot.

- Vi ser färre virus och trojaner för Mac-sidan i och med att brottslingar på nätet får större utdelning när de angriper Windows-baserade datorer. Dock finns det redan idag ett antal elaka trojaner som angriper datorer med Mac OS X vilket innebär att det finns risker att bli hackad även på den plattformen, säger Johan Jarl, säkerhetsspecialist på F-Secure.

I funktionaliteten finns initialt skydd mot skadlig kod, en funktion som aktiverar brandväggen i fall den skulle vara avstängd och en ”panikknapp” som stänger ned all nättrafik. På sikt arbetar man för en heltäckande säkerhetssvit.

Hur länge betatestperioden kommer pågå är oklart. De som deltar kommer efteråt att erhålla en sex månaders licens. Förslag från betatestarna som F-Secure implementerar i den slutgiltiga versionen kommer att belönas.