Det indiska it-säkerhetsföretaget Wep Solutions, som huvudsakligen riktat in sig på säkerhetsprodukter för små och medelstora företaget i hemlandet, expanderar nu sin målgrupp. Detta genom en kampanj där företaget gör sin utm-brandvägg (unified threat management) tillgänglig utan kostnad för företag världen över.

Brandväggen, kallad Ubiq-Freedom, finns tillgänglig nu för nedladdning via företagets sajt och bygger på öppen källkod. Styrning och administration av brandväggen görs via en webbaserad konsol. Systemkrav är en dedikerad dator med två nätverkskort installerade.

Att den är gratis innebär samtidigt att den saknar support. Den delen är något det indiska företaget valt att separera från produkten och erbjuda som tjänst istället.

– Vårt fokus har skiftats till att erbjuda supporttjänster för de användare som önskar ha detta i form av ett tillval, säger K. Purushottam, vd på Wep Solutions.

Purushottam hoppas att erbjudanden om support, som han säger är aggressivt prissatt, ska övertyga verksamheter om produktens värde. Ett supportpaket som täcker tio incidenter kostar 9 995 indiska rupee per år. Summan motsvarar cirka 1 700 kronor.