Sent under torsdagen förra veckan bekräftade Mozilla en sårbarhet i sin senaste version av webbläsaren Firefox.

I sin säkerhetsblogg förklarar företaget att man klassificerat sårbarheten som kritisk då den potentiellt öppnar för angripare att köra godtycklig kod på användarens system.

Även om uppdateringen inte hinner rullas ut före hackertävligen Pwn2own, som hålls i samband med it-säkerhetskonferensen Cansecwest, har organisatörerna redan sagt att sårbarheten inte får utnyttjas för att vinna tävlingen.

Sårbarheten har också hunnit bli åtgärdad av Mozillas utvecklare i tidiga testversioner av läsaren. Det Mozilla jobbar på nu är att kvalitetssäkra uppdateringen.

Firefox version 3.6, som släpptes i januari detta år, är samtidigt den enda versionen som är berörd. Tidigare versioner berörs inte då de bygger på en annan version av själva läsarmotorn, säger Mozilla.

En uppdatering som åtgärdar sårbarheten är planerat att släppas den 30 mars, något som officiellt tar webbläsaren till version 3.6.2. Användare som vill ta del av uppdateringen lite i förväg kan välja uppgradera till en tidig testversion av Firefox 3.6.2, som inkluderar en fix.