Mjukvaruleverantören PCM Software har nyligen skrivit ett exklusivt distributionsavtal med Data Protection International för Sverige och Finland gällande mjukvaran Final Defence.

Produkten, som riktar sig till Windows-baserade laptops, har funktioner för att radera data och spåra datorer vid anmälan om stöld eller förlust. Efter installation på den dator som ska skyddas kommunicerar Final Defencer med ett säkerhetscentra som också fungerar som uppspårande tjänst om anmälan görs.

Skulle tjuven välja att inte koppla upp sig mot internet, något som krävs för att datorn ska kunna spåras, kommer innehållet ändå att raderas via en funktion som kallas ”Time to Live”. Detta för att säkra att känslig information inte faller i fel händer, uppger leverantören. Det ska också gå att aktivt skicka kommandon för innehållsradering.

– Vi insåg produktens storhet och främst dess förmåga att kunna skydda data även när enheten inte är online, säger Hans Sving, vd på PCM Software

Under andra och tredje kvartalet kommer leverantören även att inkludera lösningar i portföljen som skyddar mobiltelefoner på ett liknande sätt.

Final Defence finns tillgänglig i tre versioner, Wipe, Pro och Lite, beroende på vilka skyddsfunktioner som inkluderats.

Licenspris för Final Defence Wipe ligger på 400 kronor för en användare. Motsvarande licens för Pro kostar 320 kronor, medan den sista versionen, Final Defence Lite är gratis. Den senare har funktioner för att skydda en mapp. De övriga har inga sådana begränsningar. Prisuppgifterna är exklusive moms.