Raxco Software, som specialiserat sig på defragmenteringslösningar för fysiska och virtualiserade it-miljöer, har i dagarna släppt version elva av Perfectdisk. Mjukvaran är utvecklad för att köras mot virtualiserade miljöer baserade på Vsphere, Hyper-V och Vmware Workstation.

Nytt under skalet i denna utgåva är förbättrat stöd för resurshantering när virtualiserade arbetsstationer defragmenteras. Detta genom så kallad virtual aware-teknik som ska se till att inte resurskonflikter uppstår mellan värden och gästsystemen, säger företaget.

Perfectdisk 11 är paketerad i tre olika utgåvor, beroende på vilken typ av virtuell miljö som ska hanteras. I utgåvan för Microsofts miljöer, kallad Perfectdisk 11 Hyper-V Bundle, ingår stöd för avbrottsfri migrering, så kallad live migration.

Nytt är även stöd för flashdiskar, där speciella algoritmer ska se till att dessa optimeras på det sätt som är passande för tekniken. Fler funktioner för detaljhantering av defragmenteringsjobb har också tillkommit. Till exempel ska det nu gå att defragmentera upp till 100 valfria filer i syfte att endast optimera de resurser som frekvent används.

Perfectdisk 11 finns tillgänglig nu via Raxcos sajt. Licenspris för Perfectdisk 11 Vsphere Bundle och Hyper-V Bundle börjar från cirka 3 700 kronor per värd. I detta ingår defragmentering av ett obegränsat antal gäster. Perfectdisk 11 Vmware Workstation Bundle kostar cirka 1 500 kronor per värd. Kostnadsfria versioner för trettio dagars utvärdering finns också.