Veeam har utvecklat en mjukvara som integrerar med Microsofts administrationsmjukvara System Center Virtual Machine Manager (SCVMM) och ger företagen möjlighet till automatisk problemkorrigering för Vmware-miljöer.

Veeam har redan släppt mjukvaran Nworks för övervakning och felhantering av Vsphere i Vmware-miljöer. Med det nya verktyget Propack, har företaget expanderat detta för att hantera Vsphere även genom Microsofts administrationsmjukvara. På så vis blir det möjligt att hantera Vmwares virtualiseringsplattform också i blandade miljöer där Microsofts lösningar ingår.

Enligt Cameron Fuller, it-konsult på Catapult Systems, kommer detta att hjälpa Veeam med ytterligare marknadspenetrering av verktyg för säker virtualisering.

Den nya mjukvaran har också fördelen av att bygga på gränssnittet i Nworks, komplett med guider och den så kallade know-how som redan finns i Nworks Management Pack, säger Fuller. Detta innebär att it-administratörer inte behöver lägga ned någon större tid på att lära sig det nya verktyget.

Propack kommer enligt Doug Hazelman, chef för Global Engineering på Veeam, att ingå utan extra kostnad från och med version 5.5 av Veeams Nworks.

En tidig version, release candidate 5.5, finns att ladda hem nu. En skarp och mer grundligt testad version kommer enligt Veeam att släppas under andra kvartalet detta år.