Netgear har släppt brandvägg för mindre företag som ska klarar upp till en gigabit per sekund i datagenomströmning.

Netgear har i dagarna utökat sin brandväggsportfölj med Prosafe Quad WAN Gigabit SSL VPN Firewall SRX5308, som riktar sig till små och medelstora företag i första hand. Det av tillverkaren rekommenderade listpriset är satt till 500 dollar, motsvarande lite drygt 3 700 kronor.

För den summan fås en lösning som enligt Netgear ska klara en datagenomströmning på hyggliga en gigabit per sekund fördelat på fyra wan-portar. Dessa kan också lastbalanseras via två olika arbetslägen för optimerad fördelning av trafik.

Utöver wan-portar finns även fyra stycken gigabit ethernet-portar för lan-anslutningar. En av dessa kan också avsättas som en hårdvarubaserad dmz-port för skydd av servrar riktade mot externa nätverk.

På säkerhetssidan finns även stöd för både ipsec och ssl-skyddad vpn-åtkomst. Även om större brandväggar klarat att skydda anslutningar via ssl sedan ganska länge, har stödet för detta varit ganska klent på de billigaste brandväggarna. Prosafe SRX5308 klarar enligt Netgear att hantera upp till 125 samtidiga ipsec vpn-tunnlar, samt 50 stycken samtidiga ssl vpn-tunnlar.

Enheten integrerar även med tillverkarens Prosecure STM-hårdvaror, som ger åtkomst till antivirus, skräppostskydd och url-filtrering på gateway-nivå.