Intel har i dag presenterat ett nytt kretspaket i Moorestown-familjen som är baserat på Atom Z6-serien med processorer. Det är avsett för att användas i mobila enheter såsom smarta telefoner och tablet pc-modeller, och inkluderar enkärniga lågenergiprocessorer med en klockfrekvens mellan 1,2 och 1,9 gigahertz.

Pankaj Kedia som är chef för Intels Ultra Mobility Group säger att företaget har börjat fokusera allt mer på tablet pc-datorer och smarta telefoner i takt med att internetanvändandet på dessa enheter har ökat. I och med detta har man gjort stora förbättringar gällande prestanda och strömförbrukning i sina kretsar.

Moorestown konkurrerar framförallt med Arm, och Intel hävdar att deras lösning kan erbjuda både bättre prestanda och en längre batteritid än konkurrenten. En tablet pc med en sjutumsskärm och ett batteri på 5200 milliampere ska kunna leverera sju dagars musikuppspelning, mer än tio timmars filmuppspelning alternativt tio timmar surftid med Moorestown. Kretspaketets grafikkärna klarar av att koda video i 720p samt spela upp film i 1080p.