De molnbaserade varianterna av Exchange och Sharepoint, som båda ingår i Microsofts Business Productivity Online Standard Suite, körs fortfarande i version 2007. Tyvärr verkar det som att det kommer att förbli så i ytterligare några månader.

Microsofts mål är att online-versionerna av företagets mjukvara ska kunna erbjuda samma funktionalitet som finns i motsvarande traditionell mjukvara.

- Problemet är att det tar en hel del tid för oss att uppgradera våra datacenter till de senaste versionerna av Exchange och Sharepoint. I slutet av detta år kommer våra största kunder att ha tillgång till de uppdaterade versionerna som backas upp av 2010-servrarna, uppgav Chris Capossela som arbetar inom Microsofts Information Worker Product Management-grupp när han intervjuades under förra månaden.

Microsoft har nu återigen fått frågan om när Exchange och Sharepoint kommer att uppgraderas till 2010-versionen, och nu säger man att uppgraderingen har påbörjats för vissa utvalda kunder. Merparten får dock vänta till slutet av året.