Facebooks miljövänliga datacenter ska nu bli över 28 000 kvadratmeter stort när det står klart.

Facebook fortsätter att växa så det knakar och nyligen passerade sajten en halv miljard användare. Därför har företaget redan bestämt sig för att fördubbla storleken på sitt planerade datacenter i Oregon, USA, redan innan det hunnit byggas klart.

Det senaste budet är att den fortsatta tillväxten fått företaget att revidera sina urpsrungliga planer och lägga till ytterligare 14 800 kvadratmeter till anläggningens storlek.

- För att möta behoven från vår växande verksamhet har vi valt att gå vidare med den andra fasen i projektet, vilket var ett alternativ vi planerade för när vi inledde bygget tidigare i år. Den andra fasen väntas vara klar tidigt 2012, meddelar Tom Furlong, Facebooks anläggningsansvarig via företagets hemsida.

Det var i januari som Facebook utannonserade planerna på att bygga ett helt eget datacenter för sin massiva serverpark. Då hade man strax under 400 miljoner användare och anläggningen beräknades till att bli drygt 13 600 kvadratmeter till ytan när det skulle stå klart i början av 2011.

I dagsläget hyr Facebook allt sitt serverutrymme hos några olika leverantörer utspridda över USA, Den som vill följa utvecklingen kan med fördel ta en titt på anläggningens egna Facebooksida.