Synology utökar sin portfölj av nätverksdiskar via lansering av RackStation RS810+ och DiskStation DS411+, två enheter som riktar sig till lite mindre verksamheter. Båda enheterna har stöd för olika raid-konfigurationer och uppges prestera bra i Windows-miljöer när raid-5 används.

Nätverksdiskarna kan enligt tillverkaren användas för en rad olika ändamål, till exempel som webbservrar, med prestanda för att serva upp till 30 webbplatser, eller för säkerhetsändamål med stöd för upp till 20 ip-kameror via Surveillance Station. En belastning på 1 000 samtidiga förfrågningar uppges ta 32 sekunder att behandla.

Enligt tillverkaren klarar nas-enheterna ett genomsnitt på 112 megabyte per sekund i läshastighet, medan RS810+ skriver i hastigheten 107 megabyte per sekund och DS411+ i 106 megabyte per sekund.

Synology RS810+, som är avsedd för rackmontering, kan hantera upp till 16 terabyte lagring via expansion med RX410. Den interna kapaciteten är åtta terabyte.

DS411+ har i princip identiska specifikationer, men är konstruerad som fristående enhet. Även den lagrar upp till åtta terabyte internt.

Båda enheterna finns tillgängliga nu.