Sonicwall lanserar två nya ssl-krypterade vpn-säkerhetslösningar för fjärråtkomst. Sonicwall Aventail 10.5 är en uppgradering av mjukvaran i existerande E-Class-produkter och ger enligt tillverkaren säkrare mobiluppkopplingar. Sonicwall SRA 1200 är en ny webbinriktad brandvägg för små och medelstora företag.

Uppgraderingen till version 10.5 ger utökad funktionalitet till existerande enheter inom produktfamiljen E-Class Secure Remote Access.

Mjukvaran knyter ett unikt id till mobila enheter för en enskild användare, vilket gör det möjligt att tillåta åtkomst enbart från en särskild mobil enhet eller plats. Detta kan röra sig om ett internetcafé, en bärbar dator, en mobiltelefon, säger tillverkaren. Aventail-lösningen stöder också Active Sync för Apples Iphone och iPad, samt Google Android och Symbian.

– Det är bara att konstatera; idag jobbar alla mobilt. Vi är ständigt uppkopplade och jobbar när och var vi vill. Vare sig man gillar det eller inte så har it-avdelningen redan förlorat kontrollen över vilka mobila enheter företagets anställda använder, och hur dessa används. Med våra Aventail-lösningar återför vi kontroll till it-avdelningen samtidigt som användaren kan välja fritt vilken mobil plattform som passar dem bäst, säger Jan Hindolff, nordenchef på Sonicwall.

Tillverkaren lanserar samtidigt brandväggen Sonicwall SRA 1200, som uppges vara prismässigt och prestandamässigt lämpad för små och medelstora företag. Den innehåller bland annat ett nytt enhetligt gränssnitt, som enligt tillverkaren ska göra det enklare för it-chefer att tillåta åtkomst till företagets resurser.

Enheten har också en integrerad brandvägg för webbapplikationer som skyddar mot nya webbaserade hot genom regelbundet uppdaterade dynamiska signaturer.

Sonicwall SRA 1200 och mjukvaran Aventail 10.5 finns tillgängliga nu. Tillverkarens rekommenderade pris för SRA 1200 är 8 000 kronor exklusive moms för en licens för fem användare.