I dryga tre dygn har Sverigedemokraternas webbsajt varit svår att nå. Anledningen är enligt Sverigedemokraternas partisekreterare en större tjänstenekningsattack, som blockerar tillgången till sajten.

- Det rör sig om en ganska omfattande denial of service attack, utförd av botnät i Europa. Vi tror att det handlar om ett beställningsjobb och har också fått in ett par tips som vi undersöker och kommer sammanställa till polisen inom ett par dagar. Ganska sannolikt så har väl de som ligger bakom politiska motiv, säger Sverigedemokraternas pressekreterare Erik Almqvist, till TechWorld.

Attackerna började på torsdagskvällen och under en tid var sajten helt nere. Under helgen har den varit nåbar periodvis.

-Teknikerna arbetar kontinuerligt med att stoppa attackerna. Bland annat har vi blockerat regioner och länder som vi ser att attackerna kommer fram. Vi får se hur länge det pågår, eventuellt får vi titta på någon form av backuplösning.

Enligt Almqvist så ska Sverigedemokraterna tidigare ha utsatts för tjänstenekningsattacker, men då i mindre omfattning. I april skedde även ett intrång, där utseendet på webbplatsen förändrades.

Det är inte bara Sverigedemokraterna som under helgen utsatts för angrepp. Också SSU:s webb attackerades och interna dokument lades ut publikt. Även inför förra valet skedde flera angrepp mot politiska partiers webbsajter och interna system.