På Twitter är det just nu mängder som skvallrar om att Facebook inte går att nå. Under delar av förmiddagen har det varit svårt att nå, men strax innan klockan två i eftermiddags svensk tid så tycks det för många blivit helt onåbart. Omkring en timme senare verkade det återigen börja att fungera för de flesta, men fortfarande i skrivande rapporterar många att de inte kan logga in eller nå sajten överhuvudtaget.

Att flera användare på sajten, som nu har omkring en halv miljard användare, skulle reagera om den inte gick att nå var inte oväntat. En Twittersökning på "facebook + down" visar att flera användare i minuten uppdaterar sin tweet med inlägg innehållande just de orden. På Flashback har flera användare rapporterat om samma sak, i en tråd som just nu är en av forumets mest populära.

Vad det inträffade beror på är oklart. En tjänstenekningsattack skulle kunna yttra sig på det här viset, men det finns inget direkt som tyder på att det är vad som skett.

- Vad vi vet är att något har hänt som gjort att det går långsammare, och för vissa användare går det inte att nå sajten överhuvudtaget. Vi håller på och undersöker och jobbar på att lösa detta, säger Jan Fredriksson, presstalesman för Facebook, till TechWorld.

Jan Fredriksson meddelar också att han kommer höra av sig när han hör något mer om det inträffade.