Brocade MLXe har 32 portar laddade för 100 gigabit ethernet.

Brocades nya 32-portars routerchassi MLXe för 100 gigabit ethernet blir företagets nya flaggskeppsmodell vars bakplan klarar 15,36 terabit per sekund och sägs kunna skicka vidare 4,8 miljoner paket per sekund.

Andra nyheter är dels en tvåportars 100 gigabit ethernetmodul som passar både den nya och gamla MLX-serien, samt Brocade Network Advisor-mjukvara för hantering av utrustning i det konvergerade nätverket.

Brocades routermodul har utrustats med riktiga 100 gigabit ethernet paketprocessorer i stället för länkade 50 gigabit-modeller något som ska garantera hög prestanda för mpls och ipv6. Tillgängligheten anges till första halvan av 2011 och priset sägs bli motsvarande 1,4 miljoner kronor. Brocade hävdar att per port-priset därmed endast är en åttondel så mycket som konkurrerande 100 gigabit ethernet-moduler.

Brocade MLXe finns tillgänglig redan nu i 4-, 8-, 16- och 32-portarsutförande med ett startpris på motsvarande 170 000 kronor.

Analytiker hävdar att prisangivelserna ger Brocade en fördel gentemot konkurrenterna som inte avslöjar några detaljer.
- Detta signalerar en återhämtning av Foundry-affären (Foundry Networks köptes upp 2008) och genom att ange detaljerad information är man på väg tillbaka in i matchen igen, menar Zeus Kerravala på Yankee Group.

Cisco och Juniper Networks har sedan tidigare presenterat sina produkter för 100 gigabit ethernet och nu har även Alcatel-Lucent hoppat på tåget. De kommer i slutet av september att börja leverera moduler för 100 gigabit ethernet till sin 7750-edgerouter.