Utvecklare som gillade Facebook men inte det faktum att källkoden bakom inte är öppen och att du inte kan göra vad som helst fick dem att starta projektet Diaspora.

Målsättningen med Diaspora var att skapa ett öppet "Facebook" där din integritet bevaras.

Efter att koden släppts slår larmrapporter fast att så är inte fallet. Diaspora är fullt med säkerhetsbrister och är känsligt för XSS-attacker, SQL-injektioner och bristande kontroll av data i formulärfälten.

Vidare är det relativt enkelt för en hackare att få tillgång till andra personers konton.

- I slutänden finns där ingenting du inte kan göra till en persons konto i Diaspora, du kan böra absolut allting, säger Patrick McKenzie, ägare av ett japanskt mjukvaruföretag till nättidskriften Theregister.

- Det enda jag inte lyckats med ännu är att ta mig in på servern där Diaspora är installerad. Inte på grund av att det inte är möjligt. Om en profesionell säkerhetsforskare tar sig an uppgiften så är jag övertygad om att de kommer lyckas, fortsätter han.

Diaspora har tidigare sökt finanisering för sitt projekt och blev snabbt lyckosamma. Målet var att samla ihop 70 000 kronor men hela 1 400 000 kronor trillade in.

Utvecklarna på Diaspora är medvetna om att mjukvaran innehåller brister. Något de inte stuckit under stol med.

"Vi vet att där finns säkerhetshål och buggar och att din data fortfarande inte kan exporteras helt och hållet" skriver utvecklarna på sin blogg.

Diaspora hittar du på http://www.joindiaspora.com.