Virtual Spam Prevention (VSP) är ett mjukvarubaserat mejlskydd från svenska Halon Security som utvecklats för virtualiserade miljöer. Produkten har funnits under en längre tid och riktar sig till verksamheter med 25 användare och uppåt beroende på licens.

Nu har produkten även testats av Vmware för att säkra funktionalitet och korrekt hantering av funktioner i Vmwares Vsphere-miljöer. Jonas Falck, teknikchef på Halon Security, är nöjd över att partnerskapet med vitualiseringsjätten resulterat i ett lyckat test och att VSP fått stämpeln Vmware Ready.

– Certifieringen innebär tuffa tester och krav. Testerna berör inte bara en fungerande kommunikation med virtualiserade tjänster och servrar, utan också en korrekt hantering av resurser som minnesanvändning och processorutnyttjande. Även krav på dokumenthantering och teknisk kundsupport ingår i certifieringen, säger Falck till Techworld.

Halon Security kommer även att delta under teknikkonferensen Vmworld i Köpenhamn under oktober månad för att visa upp sin produkt och kopplingen till Vmware. Certiferingen innebär däremot inga förändringar när det gäller licenser, priser eller avtal med befintliga VSP-kunder säger Falck.

Produkten har även stöd för andra virtualiseringsplattformar som till exempel Citrix lösningar. Däremot är man inte certifierad för dessa. Även Microsofts Hyper-V får vänta ett litet tag till.

– När vi först tittade på Microsofts hypervisor-plattform var den ganska ny och inte riktigt mogen jämfört med Vmwares motsvarighet, så vi beslöt att avvakta med en satsning. Däremot har vi som ambition att implementera stöd för alla större virtualiseringsplattformar i ett längre perspektiv, så det är definitivt på gång, avslutar Falck.