På Valmyndighetens webbplats har nu vad som står på de handskrivna valsedlarna publicerats. Bland partier som "Farbror vattenmelon", "GAIS" och "Tapirernas asocialkollektivistliberala parti" finns också en röst på en URL som går till ett script. Enligt Jonas Thambert på Sveriges IT-incidentcentrum kan det röra sig om ett försök att förändra valresultatet.

– Beroende på hur säkerheten ser ut kan det gå att manipulera valsystemet. Det krävs dock att den som angriper systemet vet hur det är uppbyggt och att systemet är sårbart, säger Jonas Thambert på Sveriges IT-incidentcentrum till Aftonbladet.

Andreas Swärdh, systemadministratör på Valmyndigheten, säger dock till Aftonbladet att angreppet inte ska kunna vara möjligt, då datorn inte exekverar den kod som skrivits in.

Just risken för angrepp och potentiella integritetsproblem har setts som en anledning till varför man i de flesta länder inte varit så intresserade av att ge möjligheter att rösta exempelvis över internet eller genom elektroniska maskiner, som från flera håll kritiserats för att vara allt för osäkra.