Gruppen Anonymous sympatiserar med arga pirater.

En löst sammanhållen internetgrupp som kallar sig Anonymous är för närvarande engagerad i en överbelastningskampanj (ddos-kampanj) kallad Operation Payback, riktad mot filmindustrin och associerade verksamheter.

Bland dessa återfinns juristfirmorna ACS:Law och Davenport Lyons, två brittiska firmor som skickat ut brev till tusentals fildelare med krav på ekonomisk ersättning och hot om juridiska åtgärder.

Efter en ddos-attack mot ACS:Laws sajt förra veckan, kommenterar firmans vd Andrew Crossley attacken i nedsättande ordalag till The Register. ”Big Whoop. Sajten var endast nere några timmar. Jag är mycket mer bekymrad över att mitt tåg anländer tio minuter försent, eller att stå i kö för en kopp kaffe än att slösa bort min tid på den här typen av trams”, säger han.

Säkerhetsexperter har sedan dess varnat för riskerna med att reta upp Anonymous, som är känd för att ta till olagliga medel för att trakassera organisationer. Den här gången ser det också ut som att varningarna varit befogade.

En nyligen upplagd torrent på piratsajten The Pirate Bay, kallad ” ACS-Law leaked emails”, innehåller 365 megabyte data packat som en rar-fil. Filen innehåller i sin tur vad som ser ut att vara en säkerhetskopia av juristfirmans kompletta mejltrafik.

”Vi går fortfarande igenom materialet. Det finns mycket att gå igenom. Men, generellt, har vi fått höra av Andrew att vi är mindre viktiga än ett tio minuter försenat tåg, eller en kaffekö. Vedergällning suger, eller hur Andrew?”, säger gruppens ledare, skriver Panda Labs.

Gruppens ddos-attacker har nu pågått sedan början av förra veckan och är riktad mot sajter tillhörande Motion Picture Association of America (MPAA), Recording Industry Association of America (RIAA), International Federation of the Phonographic Industry (IFPI), British Phonographic Industry (BPI) och holländska Bescherming Rechten Entertainment Industrie Nederland (BREIN).

Hela historien har sin början i att en indisk firma, Aiplex Software, erkänt att de använt sig av ddos-attacker mot piratsajter på uppdrag av aktörer inom filmindustrin, något som Techworld också skrivit om tidigare.