Sedan i går finns det nu möjlighet att ladda hem en betaversion av virtualiseringspaketet Microsoft Enterprise Desktop Virtualization 2.0 (MED-V). Mjukvaran hjälper företag att migrera till Windows 7 genom att bibehålla kompatibiliteten med äldre applikationer som inte fungerar med det nya operativsystemet.

De stora nyheterna i version 2.0 är att man har förenklat lösenordshanteringen och delningen av usb-enheter, samt att äldre program nu på ett lättare sätt kan integreras med mappar och skrivare. Vidare har det också tillkommit fler alternativ för att köra gamla webbapplikationer som kräver Internet Explorer 6.

- MED-V är en brygga som hjälper dig att skapa en längre plan för dina mer komplexa applikationer som kanske inte fungerar med Windows 7 och som är för kostsamma att migrera i dagsläget. MED-V kan accelerera din migrering till Windows 7 genom att ta bort äldre applikationers barriärer. Det erbjuder en sömlös användarupplevelse, det fungerar med äldre hårdvara och ger användaren tillgång till äldre program via ett enda gränssnitt, uppger Karri Alexion-Tiernan som bär titeln Director of Product Management på Microsoft.

Här kan du ladda ner MED-V 2.0 beta, (kräver registrering).