Många är ense om att Windows 7 har varit en stor framgång, särskilt med tanke på det minst sagt ljumma mottagande som föregångaren Vista fick bland Microsofts kunder.

- Jag anser att Windows 7 har överträffat förväntningarna. Vi var i ett sådant ekonomiskt dåligt läge (hon syftar på finanskrisen). Jag visste inte hur mycket det skulle spela in. Jag var nervös. Nu känner jag mig riktigt nöjd över hur det hela löste sig, säger Gavriella Schuster som är produktchef för Windows.

Microsoft uppger att man har sålt mer än 240 miljoner Windows 7-licenser, en förbättring med 65 miljoner sedan man avlade den senaste rapporten för tre månader sedan. Under det senaste kvartalet har det sålts 8,35 licenser per sekund, vilket är en liten försämring jämfört med de 9,97 licenser per sekund som såldes under 29-dagarsperioden mellan 23 juni och 21 juli.

- Jag är ganska imponerad över Windows 7. Det har reparerat många saker som gick över styr med Vista, så ja, det har överträffat mina förväntningar, uppger analytikern Michael Cherry som arbetar för Kirkland.

Cherry fortsätter:
- Om det är någonting som inte har motsvarat förväntningarna, så är det det faktum att Ballmer hela tiden hävdar att Windows 7 är Microsofts operativsystem för tablets. Jag har ett fundamentalt problem med Microsofts tanke om att alla program som folk vill ha till sina skrivbordsdatorer också ska funka på tablets.