Valet närmar sig i Burma.

Burma internetanslutningar kapades nästan helt i tisdags. Detta efter mer än tio dagars distribuerade överbelastningsattacker (ddos) som kuliminerat i ett trafikflöde där landets it-infrastruktur i princip helt stoppats.

Ddos-attacken har belastat landets största internetleverantör med skräpptrafik som skickats med volymen 15 gigabit per sekund. Trafikmängden är därmed 15 gånger större än den attack som under 2007 överbelastade några av estlands myndighetssajter, uppger Craig Labovitz, forskare på Arbor Networks. Angreppet har också fördelats jämt över landets cirka 20 internetleverantörer och ska ha innefattat kombinationer av falska dataförfrågningar via tcp-, syn- och rst-paket.

Enligt den kinesiska nyhetssajten Peoples Daily Online har ett stort antal verksamheter störts av angreppet, särskilt i landets största miljonstad Yangon. Ddos-attacken har bland annat förhindrat åtkomst till sajter både innanför och utanför landets gränser. Mejltrafiken har också tidvis helt stannat av.

Tjänsteorienterade verksamheter som hotell, sjukvård, flygplatser och media har inte heller kunnat fungera som vanligt. Även ett flertal internet-caféer har haft det kämpigt under den tid som angreppet pågått.

Den 7 november kommer Burma att hålla val i enlighet med den styrande militärjuntans direktiv. En del kritiker, bland annat organisationen Human Rights Watch, menar att attackerna kan ha samband med valet i syfte att manipulera valresultatet till juntans fördel. Till exempel kan detta hindra journalister och bloggare från att lägga ut text, bilder och videor som berättar om landets sociala och ekonomiska förhållanden.