Hur många användare kör en fullt uppdaterad webbläsare? Pingdom har sammanställt aktuell besökstrafik uppmätt av Statcounter under de första dagarna i november, baserat på över tre miljoner webbplatser. Resultatet visar att totalt 70,9 procent av de undersökta användarna kör den senaste officiella versionen av sin webbläsare.

webbläsare statistik

Googles Chrome 7.0 ligger i topp med 90,6 procent, vilket inte är helt oväntat tack vare den inbyggda uppdateringsfunktionen. På andra plats kommer Firefox 3.6 där 80,5 procent av användarna kör den senaste officiella utgåvan. Opera 10.6 är trea med 77,2 procent, följt av Safari 5.0 på 71,1 procent.

Internet Explorer 8 hamnar på en femteplats med sina 60,2 procent. Inte heller det är särskilt överraskande då många företag fortfarande håller sig kvar vid Internet Explorer 6 eller 7.

Informationen är intressant främst ur webbutvecklarnas perspektiv eftersom många webbplatser använder funktioner som kräver att besökarna kör just en modern webbläsare. Utvecklarna måste alltid ta med i beräkningen att det finns en grupp som inte uppgraderat till de senaste versionerna, antingen på grund av okunskap, eget val eller företagspolicy.

Kör du den senaste versionen av din webbläsare?
Just nu
50% 50%