Det var i förra veckan Techworld skrev om tävlingen som upprörde Microsoft.

Företaget Adafruit Industries utlyste en tävling där den som först kunde skapa en öppen drivrutin för Microsofts rörelsekontroll skulle vinna 14 000 kronor eller motsvarande 2 000 amerikanska dollar. Tävlingen fick en vinnare endasttre timmar efter europalanseringen av Kinect i form av hackaren Hector Martin.

Tävlingen fick Microsoft att flyga i taket som gick ut och fördömde tävlingen och hotade med rättsliga åtgärder.

Idag skriver nättidskriften Gamespot däremot att Microsoft backar från hoten och säger att Kinect inte alls är hackad:

"Kinect för Xbox 360 har inte blivit hackad på något sätt eftersom både mjukvaran och hårdvaran som är en del av Kinect för Xbox 360 inte har modifierats. Vad som hänt är att någon har skapat drivrutiner som gör det möjligt för andra enheter att arbeta mot Kinect för Xbox 360" säger en talesperson för Microsoft, enligt Gamespot.

Microsoft poängterar också att de öppna drivrutinerna inte stöds av Microsoft och att de uppmanar kunder att använda Kinect för Xbox 360 tillsammans med deras Xbox 360 för "bästa upplevelse".

Nu spekulerar läsare i om Microsofts vändning beror på att Kinect faktiskt inte är hårdvarumässigt hackad, eller om Microsoft fått upp ögonen för att hacket och de öppna drivrutinerna kan öka Kinects popularitet och spridning.