Den senaste tiden har det varit mycket uppmärksamhet kring IT-angrepp som en del av spionage eller krigsföring. Nu framkommer att vad som misstänks vara en främmande makt förra året utsatte Storbritanniens militär för ett dylikt angrepp. Det var Simon Kershaw, ansvarig för säkerhet vid Storbritanniens försvarsdepartement, som i förbifarten avslöjade uppgifterna. Det skriver The Register.

Attacken skedde genom att en anställd vid försvaret besökte en konferens, där hon bytte kontaktuppgifter med en annan deltagare. När hon sedan fick ett suspekt mejl av denna med en bifogad fil fattade hon misstankar. Organisationens IT-säkerhetsansvariga kopplades in och undersökte filen, som visade sig vara designad för att stjäla dokument från nätverket.

Försvaret har inte närmare velat kommentera uppgifterna, inte heller avslöjas vilken makt som misstänks ligga bakom. Nyligen beslutade den brittiska regeringen att avsätta 650 miljoner pund under de kommande fyra åren, för att öka statens skydd mot just IT-angrepp.