Sändare i hjärnan

En gång för många år sedan blev jag uppringd av TV Söder, en lokal tv-station på Södermalm i Stockholm. De skulle ha ett pratprogram om den farliga strålningen och ville ha med mig som sakkunnig.

Det visade sig vara mest tanter i studion som alla hade någon form av övertygelse om att staten/CIA/Säpo var ute efter dem och att de hade fått en sändare inopererad i hjärnan så att sagda myndighet kunde läsa deras tankar. Jag undrade först när sändaren skulle ha opererats in. Under nattsömnen förstås, blev svaret.

Därefter blev mina frågor lite mer näsvisa. Hur kunde Säpo operera in sändaren utan att det blev några ärr? De hade kanske någon operationsteknik som resten av den medicinska världen inte kände till?

Tanterna började ilskna till. Jag påpekade att vi ännu inte vet hur tankar formas i hjärnan och än mindre hur man ska tolka signaler i medvetandet, men det var naturligtvis helt irrelevant. Säpo kunde minsann.

Jag ville veta hur Säpo bar sig åt för att byta batterier i sändaren, men även den frågan föll på hälleberget. Det blev ganska mänga hårda ord och nyp och knuffar och efter sändningen var det ingen av paranoikerna som ville tala med mig. Jag blev i stort sett utjagad ur studion.

Jag satt och pillade med telefonen på bussen en dag när en flicka klev på. Hon gick på mig på en gång:
– Kan inte du stänga av telefonen? Jag blir sjuk av den.
Det var fel person att fråga. Jag svarade:
– Nej. Kan du bevisa att du blir sjuk av telefonen?
– Jag mår så dåligt. Det finns många amerikanska undersökningar som bevisar att ...
– Det gör det inte alls. Visa mig en.
– Jamen, det finns israeliska undersökningar som ...
– Det gör det inte. Visa mig en enda som är trovärdig.
– Men telefonen sänder radiostrålning!
– Det gör den inte. En gsm-telefon sänder väldigt sällan när ett samtal inte pågår. Den lyssnar mest hela tiden på dispatch-kanalen.

Men hon gav sig inte. Hon trodde benhårt att telefonen sände hela tiden och mina argument om att batterierna då bara skulle räcka i en timme, fick inget fäste. Då pekade jag på masterna vid sidan av motorvägen.

– Ser du Nackamasterna där? De sänder hela tiden. Flera hundra kilowatt (då, före digital-tv). Mobilnätet är ingenting mot det. Du borde vara död vid det här laget.
Men Nackamasternas farlighet kände flickan inte till.


Den mesta strålningen från nackamasten går förbi högt uppe i himlen. Den ska räcka ända till Nynäshamn.

Välj valfritt symptom

Bildskärmar, decttelefoner, elektriska installationer i hemmet, kraftledningar, lågenergilampor, mobilbasstationer och -telefoner, tetraradio, transformatorstationer och trådlösa datornät – allt det här sägs skapa så kallad elsmog. De som drabbats av elsmogens förbannelse kan uppvisa en rad olika symptom, allt från andnöd, aptitlöshet, cancer, depression, dimsyn, domningar, dubbelseende och dåligt minne till sömnlöshet, trötthet, utmattning, värmekänsla, yrsel och öronsus. Det vill säga ungefär vartenda symptom som den moderna människan känner till.

Det är ganska lätt att hitta på ”bevis” för att vad som helst är farligt. Här har vi ett typiskt citat som saknar all underbyggnad, men låter väldigt vederhäftigt. Journalisten och författaren Mona Nilsson påstår på sin webbsida att: ”Allt fler människor från olika delar av världen vittnar i dag om de symtom som beskrivs i mikrovågssyndromet och kopplar dessa till trådlös teknik. Ett ökande antal läkare och experter varnar för allvarliga konsekvenser. Mobiltekniken innebär risker inte bara för människorna utan för hela ekosystemet. Men riskerna har mörklagts och tonats ner av industrin och myndigheterna.”

Säg emot det om du kan!

Hon fortsätter i Aftonbladet:
”Strålning från bland annat mobiltelefoner och trådlösa nätverk har stigit drastiskt de senaste tio åren, vilket gör att sömnproblemen ökar. Att mikrovågor [...] orsakar sömnproblem är känt sedan länge.”

Hon kommer själv med förklaringen:
”Det finns människor som märker av att de får sömnproblem ganska omgående efter att en mobilmast satts upp i närheten av deras bostad”

Sedan avslutar hon:
”Det är bevisat att mobilstrålning ökar sömnproblem och sömnproblemen och försäljningen av sömnmedel i samhället har ökat samtidigt med ökningen av mobilstrålningen. Upprepade studier av hälsotillstånd runt mobilmaster har visat ökad förekomst av sömnproblem bland de boende och flera laboratoriestudier har visat påverkan på hjärnans elektriska aktivitet och på sömnen.”

Ett annat exempel är gruppen Folkviljan mot 3G som använder sig av pseudovetenskap för att föra fram budskapet att man plötsligt, alldeles oförhappandes, kan bli elöverkänslig när man råkar prata i mobiltelefon eller när en radiobasstation sätts upp nära hemmet.

De försöker aldrig göra den omvända kopplingen att all desinformation om elöverkänslighet kan göra hypokondriker instabila och allt som behövs är en utlösande händelse, som en nyuppsatt mobilmast eller en brummande transformatorstation.

Fakta

AFDB: Aluminum Foil Deflector Beanie, ett annat ord för foliehatt
FEMA: Federal Emergency Management Agency, en statlig organisation som inte alls övervakar olyckor utan ägnar sig åt tankekontroll
Foil hat, tin foil hat: foliehatt
NWO: New World Order, den nya världsordning som regeringen/CIA/SÄPO/Them vill införa för att kunna förslava oss alla
Orthonoid: icke-paranoid
Psykotronisk strålning: Strålning av okänd art som kan påverka vårt tankemönster
SMINT: Students from Manchester against Invasion by Non-Terrestrials