extreme ipad
Företagsapparna för Ipad blir bara fler och fler, som den nya nätverkssviten från Extreme Networks.

Mjukvarusviten Mobile Applications Portfolio från Extreme Networks är en uppsättning nätverksverktyg som låter it-chefen hålla koll på och sköta sitt nätverk direkt från en Ipad.

Tillväxten för Ipad väntas fortsätta uppåt, med en beräknad försäljning på 35 miljoner enheter under 2013 enligt analysföretaget Trefis. Det är därför inte konstigt att Extreme likt exempelvis Juniper och HP börjat anpassa sina lösningar för pekplattan.

Sviten innehåller fem gratisverktyg för övervakning av portar, temperaturer och användare, men även för att hantera porttillgång i växlarna. Användaren har även direkt åtkomst till Extreme Networks onlinesupport, produktinformation och utbildningsprogram. Mjukvaran fungerar enbart med ethernetväxlar från Extreme Networks.

Apples Appstore har även gott om andra verktyg för nätverksteknikern som inte är företagsspecifika. Bland annat finns Inetworkutility och Nettools som erbjuder gott om felsökningsfunktioner för nätverksteknikern. Zscan rekommenderas också för den som regelbundet vill säkerhetskontrollera sitt nätverk.

Läs även vårt test av en liknande Ipad-app för övervakning av molntjänster: Övervaka dina molnservrar med Ipad